החלפת משקופים בין החדר לשירותים

שאלה:

שלום לרב,
האם ניתן להשתמש המשקוף (מזוזות הדלת) שהיה עליו מזוזה (ששימש בכניסה לבית) ולהעבירו לשמש כמשקוף לדלת השירותים (כמובן ללא המוזה עצמה) מטעם מעלין ואין מורידין.

ואם לאו, מה הדין כשהמשקוף על מזוזתו שימש במקום שלא היה צריך מן הדין מזוזה?

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אין כל קדושה במשקופי הדלת, רק יש להסיר מהן את המזוזה קודם קביעתם בשירותים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה לכת"ר, עלה על דעתנו כמו דבמטפחות המשמשות ספר תורה, מעלין ואין מורידים חשבנו אף המשקוף באותו עניין, אע"פ דהמטפחות משמשות לספר תורה ובכאן אין הדין כן, מאידך היה צד לומר, שהמשקוף אכן משמש להחזקת המזוזה ולכן גם הוא כביכול משמש לה, מאידך גיסא, המשקוף קדם למזוזה והוא סיבה לה, ולא להפיך. תודה

  2. לכאורה המזוזה משמשת את המשקוף ולא הוא אותה, כמו כן יש לה בית, וזה מקסימום תשמיש דתשמיש, וגם לא בטוח שזה בזיון להיות משקוף של שירותים.