ברית מילה בשנת אבל

שאלה:

שלום לרבנים.
מחר הבן שלי בע"ה עובר ברית מילה .
אבי נפטר לפני 7 חודשים .
רציתי לדעת אם יש משמעות לכך שנולד לי בן בשנה והאם אבא יהיה נוכח בברית?
ואם כן האם הוא יהיה במודע כמו שבן אדם שבחיים במודע?
הוא שומע הכל כמו שבן אדם בעולם הזה שומע?

תשובה:

כתוב בזוהר הק' שהנפטרים באים לשמחות יקיריהם, זה נכון לא רק בשנה הראשונה אלא בכלל, אינני יודע באיזה אופן הוא שומע שהרי הוא כרגע נשמה שהיא מציאות רוחנית, אבל הוא נוכח וקרוב, ויודע מה שקורה שם, ובכלל נאמר שכאשר נולד בן אחרי הפטירה "נתרפאה כל המשפחה", תזכו מעתה רק לשמחות!