תשלום מיסים לשוכר דירה במושב

שאלה:

עברתי ליחידת דיור לפני חודשיים והחוזה הוא ל-3 חודשים (הבית כולו עומד למכירה ולכן החוזה).
היחידה נמצאת במושב, שמי שגר במושב באופן קבוע משלם מיסי מושב בשווי 340 ש"ח על אבטחה וניקיון.
בעל הבית אמר לי שבגלל שהחוזה שלי הוא ל-3 חד' אני לא צריכה לשלם מיסי מושב, אבל אם מזכירות המושב תבקש אז אצטרך לשלם.
אני כנראה אעבור דירה עוד חודש, שזה סוף ה- 3 חודשים של החוזה, והשאלה שלי היא – האם אני כן אמורה בכל זאת לשלם את המיסי מושב, כי אני נהנית מהניקיון והאבטחה, או שבגלל שזה חוזה רק ל-3 חודשים אז אין צורך?

תשובה:

שלום וברכה,

התשובה לשאלה הזו תלויה במדיניות של המושב. אם המושב לא גובה תשלום משוכר שגר שלושה חודשים, אין חובה לשלם להם, למרות שאתם נהנים מהניקיון והאבטחה. ואם יחייבו אותכם, אכן אתם תהיו חייבים לשלם.

בהצלחה.