לשכנע גויה להתגייר?

שאלה:

הייתה אצלנו גויה (גרה בבנין שלנו אצל אמא שלה) שעברה גיור והיינו המשפחה המארחת שלה, היא נראה לי הייתה לקראת סיום הגיור. משום מה היא נעלמה לכמה חודשים ועכשיו לצערי אני ראיתי אותה עם כפיה בבנין . מאוד נבהלתי כי אני זוכר אותה ממש מתלהבת מהיהדות והייתה קרובה לסיום. עכשיו האם יש לנסות להציל אותה ? זה לא שהיא עם יהודי. אבל כואב כי הייתה ממש בכיוון היהדות וברגע האחרון הערבי התחתן איתה.

תשובה:

אין לעם ישראל כל צורך בגרים! אנחנו לא מסיון… האמונה היהודית גורסת שגוי צריך לקיים שבע מצוות בני נח אבל אין צורך שיתגייר, ואדרבה גם דוחים גרים, עד שרואים שממש כוונתם רצינית. היהדות לא מחפשת גרים, היא מאפשרת את גיורם מחמת רצונם. וכיון שאינה עובדת עבודה זרה, שתשאר ערביה… אם היה אפשר לשכנע אותה לקבל על עצמה שבע מצוות בני נח [זה לא ישנה לה כלום בחיים…] זה מצויין.