כתיבת המלצה

שאלה:

הייתי אצל יועץ נישואין ואמרתי לו כמה פעמים שאכתוב עבורו מכתב המלצה כדי שהוא יוכל לפרסם עצמו. אך כששחזרתי את המפגשים עמו שמתי לב שאינני מרוצה ממנו מספיק מהיחס ומהמקצועיות. ואין רצוני להמליץ לאחרים מה שאינו נכון השאלה אם אני חייב לכתוב לו?

תשובה:

שלום וברכה,

זכותך להחליט שאינך מעוניין להמליץ עבורו.

מותר לך להמליץ אם תרצה כאשר אתה מציין בהמלצה את העובדות הטובות שרכשת במהלך הייעוץ, ואין בכך איסור גנבת דעת אם אתה מציין רק את הנקודות הטובות. אולם אם אתה לא מעוניין להמליץ אין עליך חובה, למרות שהבטחת לו, כיון שאחר מעשה הגעת למסקנה שעל דעת כן לא הבטחת.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1