ביטול הטעות בקנייה באינטרנט

שאלה:

שלום הרב
רכשתי באינטרנט עציץ מחו"ל בשבע דולר, כאשר הוא הגיע הוא לא נראה כמו בתמונה, פניתי למוכר והוא אמר לי להניח אותו בשמש, אמנם לא שמתי אותו בשמש כי לא הייתה כל כך ולאחר כמה ימים שהעציץ לא השתנה התלוננתי שוב בפני המוכר אך הוא כבר התעלם ממני, עקב כך שהוא התעלם ואנמ אובד עצות פתחתי באתר שממנו רכשתי "מחלוקת" שזה בעצם לערב את האתר בעניין על מנת שיחזירו לי את הכסף ובאמת החזירו לי בסוף, אך עכשיו אני רואה שהעציץ כן השתנה ונראה יותר דומה לתמונה(לא שיניתי את המיקום שלו), השאלה מה אני עושה עכשיו, אני לא יודע אם זה אפשרי לבטל את ה"מחלוקת" ולהחזיר לו את הכסף, האם עליי לעשות מאמץ ליצור איתו קשר על מנת לנסות להחזיר לו את הכסף? לשים את הכסף בצדקה? מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

יש להתאמץ ולנסות להחזיר את הכסף למוכר.

בהצלחה.

מקורות:

הכסף שנלקח הוא בטעות ולכן יש להחזיר את הטעות. גם אם מדובר במוכר גוי, יש לשלם עבור המקח, והפקעת הלוואתו הותרה רק בהלוואה ולא במקח, כיון שנחשב שלוקח את המקח ללא תשלום, כן מבואר בש"ך סימן שמח ס"ק ג בשם הרש"ל.