כמה הלכות בחופת נדה

שאלה:

שלום וברכה,

בחופת נידה.
א. האם מברכים שבע ברכות כל השבעה ימים בזמן שהיא לא טהורה?
ב. לאחר הקידושין האם מותר להחמיא לה או להתבונן ולהנות מיופיה?
ג. אם ישנים בבית הוריה, האם מספיק שאמה תישן ביחד איתה והחתן ישן בחדר נפרד (והאבא ישן בחדר אחר)?
ד. בבוקר, אם נשארים לבד בבית ההורים, האם חייב שיהיה איתם מישהו, לפחות קטן? האם צריך לפתוח את הדלת שיש פה חשש ייחוד?

תשובה:

שלום רב,

א. עושים שבע ברכות כרגיל. ואפילו לדעת הרמב"ם שסובר שחופת נדה אינה קונה אין צורך לברך אח"כ שבע ברכות כפי שכתב בבית שמואל (סי' סא סק"ז) שגם להרמב"ם עם בירך בהתחלה אינו מברך לאחר שכונסה (לדעת הרמב"ם הרי החופה הראשונה לא קונה). וכך כתב הרמב"ם בפירוש בפ"י מהלכות אישות הלכה ה'. וראה עוד בשו"ת בנימין זאב סי' קנז הובא שם באוצר הפוסקים.

ב. אפשר להחמיא באופן כללי, אבל לא להגיע לידי דיבורים אסורים. או אם הוא חושש שיגיע לידי איסור אז ודאי שאסור. ראה בשו"ת שבט הלוי ח"ה סי' קטו.

ג. בגמרא מבואר הוא ישן בין האנשים והיא ישנה בין הנשים. ומכאן דקדק הראב"ד שבלילה צריכים שתי שמירות גם הוא בין האנשים וגם היא בין הנשים. ויש חולקים. וראה בשיעורי שבט הלוי נדה עמוד רלג שהמנהג בזה הוא שצריך בלילה שתי שמירות. אלא ששם מבואר שאם האישה נועלת את הדלת זה כבר נחשב לשמירה אחת, ואם היא ישנה בין הנשים זה יחשב לעוד שמירה.

ד. כן. גם ביום צריכים שמירה אחת ואי אפשר להישאר לבד בבית.