טעה בחתימת ברכות ברכת המזון

שאלה:

בס"ד
שלום, מה הדין שאדם טועה בחתימת הברכות בברכת המזון.
כלומר ברכה ראשונה חתם ברוך על הארץ ועל המזון וברכה שנייה ברוך הזן את הכל ושאר ברכת המזון כתיקנה האם צריך לחזור ולברך ברכת המזון שוב או יש על מי לסמוך בדיעבד ואף על פי שסדר הברכות מעכב ורק באופן שקרה אז יש על מי לסמוך?
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

הנושא כאן אינו סדר הברכות, אלא הוא משנה ממטבע לשון שטבעו חכמים, שכן שינה את החתימה, ובזה כיון שהשינוי היה בחתימה יש לחזור ולברך.

מקורות:

שו"ע סי' נט סעי' ב ומשנה ברורה שם ס"ק ד.