זמן יציאת השבת לשיטת ה"חזון איש" – המשך

שאלה:

1. כדי לחשב את שיטת ה"חזון איש" ביחס לזמן יציאת השבת יש להוסיף מקסימום 45 דקות לזמן יציאת השבת הרגיל (הכוונה לא של רבינו תם) או לזמן השקיעה הרגיל (הכוונה לא השקיעה של רבינו תם)? כמובן שזה לפני הוספת זמן מצד חיוב תוספת שבת.

2. יש להוסיף מקסימום 45 דקות יש מקומות שמדברים על 50 דקות ואפילו יותר?

3. האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בשאלות אלו?

תשובה:

לזמן השקיעה כמובן!

50 דק' זה בחו"ל – בניו יורק.

לא.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. לחדד:

    1. תוספת על זמן השקיעה, לא צאת הכוכבים או צאת השבת- לפי השיטה הרגילה?

    2. בכל מקרה, צאת השבת לפי שיטת החזון איש נמצא תמיד לפני צאת השבת לפי רבינו תם? גם בניו יורק גם בשעון חורף וגם בשעון קיץ?

    3. אין הבדל בין אשכנזים לספרדים בשאלות אלו?

  2. 1. 45 דק' לאחר השקיעה צאת השבת לפי החזון איש. זה בערך 10 דק' אחרי הזמן שכתוב בלוחות בדרך כלל.
    2. נכון לגמרי.
    3. נכון.

  3. לחדד:

    1. 50 דקות לאחר השקיעה בניו יורק- זו בעצם שיטת הרב משה פיינשטיין שזהה לשיטת החזון איש בעצם?

    2. יש שיטות של מעבר לתוספת 50 דקות לשקיעה?

    3. יש הבדל כמה דקות מוסיפים אחרי השקיעה לחישוב יציאת השבת לשיטת החזון איש בין שעון חורף לשעון קיץ? (הכוונה לפני הוספת זמן מצד חיוב תוספת שבת, להוסיף מחול על הקודש)

    4. יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בשאלות אלו?

  4. הארה:

    למרות שלגבי זמן שקיעה עצמו יתכן הבדל אפילו באותה עיר של 10 דקות- ויש לחשוש לחומרא בהלכות הקשורות לשקיעה עצמה.
    הכוונה שיש להוסיף לשיטת החזון איש 45 דקות לפי זמן השקיעה בלוחות בלבד באותו היישוב או העיר- ולגבי זמן צאת הכוכבים עצמו אין הבדל כמעט באותו אזור?
    ולפי זה:
    1. בארץ ישראל בכל יישוב או עיר באזורים השונים והמרוחקים זה מזה – צריך להוסיף 45 דקות מהשקיעה שבלוחות באותו המקום- לפי החזון איש? ולעומת זאת בניו יורק לדוגמא 50 דקות לפי ר' משה פיינשטיין? (ניו יורק המדינה או ניו יורק העיר?)

    2 יש הבדל בין שיטות האשכנזים והספרדים בחישובים האלו?

    הבנתי נכון?

  5. ההבדלים בשקיעה לא רלוונטיים לגבי זמן צאת הכוכבים לפי כל השיטות של צאת הכוכבים- לפי הזמן הרגיל של שיטת הגאונים, לפי שיטת החזון איש ולפי שיטת רבינו תם (72 דקות מהשקיעה ו 90 דקות מהשקיעה)?

    יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?