איך אפשר למצוא בוררות על פי דין תורה?

שאלה:

יש לי וויכוח עם מישהו. אנו רוצים לברר מי צודק, אבל בלי הפורצדורא של הליכה לבית דין. בנוסף הוא לא רוצה ללכת לרב אלא ל"בוררות". ולכן, השאלה היא: האם יש כזה דבר של בוררות על פי דין תורה? ואם כן איך אוכל למצוא? תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

לא הבנתי מה הפירוש לא ללכת לרב אלא לבוררות. בוררות זה לא גוף מסוים אלא שבית דין או אפילו דיין אחד לא יסכימו לדון בין שניים אם הצדדים לא יחתמו בוררות, משום שאחרי כל הטורח של הבי"ד/דיין יחיד, הצד שיפסיד לא ירצה לקיים את הפס"ד, ונמצא שטרחו לחינם. ולכן חותמים על שטר בוררות ובזה יש תוקף משפטי לפס"ד, ובית משפט מחויב לכבד את הפס"ד, וניתן לאכוף את הפסק בהוצל"פ.

אם אתם רוצים לחסוך את הפרוצדורה של בית דין ניתן לרב שעוסק בדיני ממונות, או לעשות ועידה טלפונית עם דיין. או דרך המייל. או לשאול את השאלה דרך אתר דין אחרי ששני הצדדים יראו את השאלה ויסכימו לתשובה.

בהצלחה.