אורך רצועות התפילין של ראש

שאלה:

שלום כבוד הרב.
קיבלתי תפילין והתפילין של הראש לא ישבו כל כך טוב אז פתחתי את הקשר וקשרתי שוב .

עכשיו יצא לי טוב ומהודק לראש , אבל יש את 2 החוטים אחד ששמים מצד ימין שהוא צריך להיות יותר ארוך והשני פחות ארוך .

הבעיה שהחוט מצד ימין יצא ממש ארוך והחוט השמאלי ממש קצר .

האם יש בעיה עם זה או שזה בסדר?

תשובה:

בראשונים כתבו שרצועה של ימין תגיע עד הטבור ושל שמאל עד החזה, ובטור הביא שיש אומרים ששל ימין תגיע עד מקום המילה ושל שמאל עד הטבור, אבל ודאי זה לא נוי התפילין שיש ביניהם הבדל קצוני כזה גם אם עומד בכללים הנ"ל. כמו כן יש לזכור שלפני שקושרים אומרים לשם קדושת תפילין. יש גם קשר מיוחד, אני מקווה שאתה בקי בו.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. הרב ,האם אפשר להחזיק את הרצועות בזמן התפילה? כך אני נוהג בפרט כדי שלא יחליקו במגן א ,ומודים …
    אגב כך גם יוצא שלא יכולות להתהפך.
    (תפילין גדולות מאד )
    בברכה

  2. אין כל בעיה להחזיק אבל שלא יהיה לך לחץ מזה שזה מתהפך פה ושם, כל עוד הרצועה המקיפה את הראש לא הפוכה המצוה מתקיימת ורק הידור מצוה שגם שאר חלקי הרצועה לא יתהפכו. כמו כן ניתן לתחוב בחגורת המכנס.

  3. כתבתם שטוב להכניס לחגורה, האם יש בעיה להכניס לחגורה את 2 הרצועות צמודות? (או לחילופים לעשות קליפס משותף לשתיהן?) או שהן צריכות להישאר נפרדות על למטה?