קדושת סככת מנין חצרות

שאלה:

בס"ד
שלום הרב!
האם מותר להיכנס לאוהל תפילה של מנין חצרות באמצע היום מפני החמה או מפני הגשמים אין ספר תורה מונח קבע אבל יש כסאות שולחנות סידורים חומשים וארון קודש (שאין בו ספר תורה תמיד ) ?

תשובה:

שלום וברכה

נראה בעיני פשוט שאין כל כוונה לייחד את המקום לקדושת בית כנסת, הכל ארעי ממש, וממילא אין מקום לחשש.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שמעתי מפי הרה"ג הרב מנשה ישראל רייזמן שליט"א שישנו קדושה על רחוב שהתפללו בו כמו ששנינו במשנה במגילה שיש קדושה על רחובות העיר הגם שהתפללו שם רק בעת עצירת גשמים עכ"ז כבר נתפס הקדושה ואסור למכרה לדבר חול וה"ה ברחובות שאנו מתפללים ישנו קדושה.
    אבל לכאורה לעניין להיכנס מפני החמה ומפני הגשמים כן יהיה מותר, כי אין לומר שאז בזמן המשנה לא השתמשו ברחובות לצורך חול אעפ"י שזה קדוש.

  2. אינני מבין כוונתו, ואולי דיבר על רחבה קבועה שמתפללים בה בתעניות, ולא כמו כאן שבגן השעשועים מקימים סככה זמנית, זה ודאי מותר למכור ואיןקדושה כלל וכלל.