שמירת נגיעה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
יש לי בן זוג ואנחנו לא שומרים נגיעה. אנחנו כן מתחבקים וכן מתנשקים, כל מה שמעבר אנחנו מחכים לחתונה. קשה לנו לשמור נגיעה ואולי גם בע״ה נגיע לזה. יש לי שאלה, האם אני צריכה לשמור נגיעה ממנו במחזור? אני יודעת שאסור לגעת בכלל לפי חתונה, וכל מי שאני שואלת אומר שאסור לגעת בכלל אבל זה לא עונה לי לשאלה כי אנחנו לא שומרים נגיעה, אבל השאלה אם במחזור אנחנו כן צריכים לשמור כי אני יודעת שאסור לגעת באישה שבמחזור. מצד שני אנחנו רווקים. אז השאלה מה עדיף מבחינת המצב הקיים? ברור שכדאי לשמור נגיעה מלאה ובע״ה נתפלל גם על זה, אבל האם בזמן מחזור להפסיק את הנגיעה עד שייגמר זמן הנידה או שבגלל שאנחנו רווקים זה לא משנה מחזור או לא זה על אותה מידה. אשמח לתשובה מה שלא קיבלתי מאחרים כבוד הרב.
במחשבה שלי עדיף שבמחזור לא נגע אחד בשני אבל הרי בתור רווקה אני לא הולכת
למקווה אז השאלה אם זה משנה בכלל.
תודה מראש כבוד הרב

תשובה:

את צודקת בכך שאיסור נגיעה באשה נידה הוא גם כאשר כבר המחזור נגמר, כל עוד היא לא הולכת למקווה היא נידה, אבל לא נכון לומר שזה בכלל לא משנה, זה משנה מאוד, כיון שאסור לכם להתחבק באיסור מוחלט כל עוד את לא טובלת ואתם לא נישאים, ממילא כל חיבוק שאתם חוסכים הוא המנעות מעבירה חמורה, ולכן זה מצויין להמנע ככל היותר, ואם תמנעו בימי המחזור לפחות תחסכו עבירה זו בימים אלו…

שבוע טוב ומבורך, ואנא, תתחתנו מהר ככל האפשר ותשמרו חיי טהרה וטבילה וכו'.