מוגלה בשבת

שאלה:

יש לי פצע מוגלתי ביד , הרופא אמר לי להשים את היד במים חמים כדי שזה יתרכך והמוגלה תצא וכן להשים משחה .
האם מותר בשבת לעשות את הפעולות האלו ?

תשובה:

שלום וברכה

לשים במים חמים אין בעיה, כמובן את המים אסור לבשל, תיקח מי ברז בקערה, ולתוכם תשפוך שתי כוסות מים חמים שהם כבר בכלי שני, ולקחת אותם מהמיחם של שבת.

לגבי המשחה, אסור למרוח בשבת, אם זה הכרחי, ניתן להניח את המשחה שתספג מעצמה בלי למרוח. כמובן שבמצב שיש ממש חשש זיהום מותר, אבל אני מניח שזה לא עד כדי כך.

רפואה שלמה.