שימוש בחניה פרטית כדי לעשות פרסה

שאלה:

האם מותר להשתמש בחניה של פלוני ע"מ לעשות פנית פרסה? (נכנס ויוצא מידית. לא מחנה שם ולא נשאר אפילו רגע אחד) או שיש לבקש את רשותו

תשובה:

שלום וברכה,

מסתבר להיכנס לחניה פרטית לא לשם חנייה אלא לעשות פרסה, כדין לקיחת כל דבר שאין דרך להקפיד, וגם כניסה כזו כדי לעשות פרסה אין מקפידים.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן שנט סעיף א שדבר שאין מקפידים מותר. ושם מבואר שמדת חסידות להחמיר. אך לביאור הסמ"ע שם שכתב שהטעם שכ"א ייקח קיסם לחצוץ שיניו עד שייגמר לו ולכן יש מדת חסידות להחמיר, ולפ"ז אין סיבה להחמיר בחנייה שלא שייך הטעם שייגמר לו.