האם טעות בכתובה מפקיעה את הנישואין

שאלה:

שלום,
נישאת לפני 13 שנה, התגרשתי לפני 9 שנים, יש לי ילדה בת 12.
בכתובה כתבו את שם אבי המאמץ ולא את שם אבי הביולוגי, האם זה אומר שהנישואין שלי לא היו בתוקף?
בגט כתבו את שם אבי הביולוגי.
שאלה שניה:
אם הנישואין שלי לא היו תקפים בגלל הכתובה האם זה אומר שכיום מותר לי לשמוע הצעות שידוך של בחורים כהנים?

תשובה:

שלום וברכה,

פסול בכתובה לא פוסל את הקידושין והנישואין. הכתובה היא שטר התחייבות של הבעל לאשה, ואסור לחיות עם אשה ללא כתובה, אבל גם אם אין כתובה הנישואין חלים. ולכן במקרה שלך אסור לך להתחתן עם כהן אחרי שהתגרשת.

בהצלחה ותזכי לבנות בית כשר בקרוב.