לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כרטיס הגרלה מכספי מעשר

שאלה:

שלום

האם אפשר לקנות לכתחילה כרטיסי הגרלה ל"ישיבה על קברו" מכספי מעשר?
והאם הזכייה שייכת לצדקה או לאדם שרכש את כרטיס ההגרלה?
והאם יש הבדל בין רכישת כרטיס לטובת ישיבה על קברו לבין כל ההגרלות האחרות לארגוני הצדקה וכן למכירות הסיניות?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ההנחייה הכללית בכל הנושא הזה, היא שכרטיס שהיית קונה רק בגלל סיכויי הזכייה בלי שיש בזה מצוה, זה לא ניתן לקנות ממעשר, אבל מה שאתה קונה בגלל המצוה שבדבר, מותר לקנות ממעשר והזכייה היא שלך.