לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ברור על עצמי בשידוכים

שאלה:

אמרו לי שיש מורה מהמורות שאני נותנת לברורים שמקלקלת לי בשידוכים
האם מותר לי לשלוח משהו לברר איזה מורה זאת

תשובה:

אם הכל יעשה לפי כל כללי לשון הרע לתועלת, כלומר, זו שתערוך את הבירור לא תספר לך מה כל מורה אמרה, היא רק תשאל, ואם היא תשמע מישהי שבאופן מובהק מקלקלת, והיא יודעת שאת נתנת את השם שלה לבירורים היא רק תאמר לך שההיא לא דוקא התלהבה מאוד ואין סיבה לתת את השם שלה. מעבר לכך שום דיבור, נראה שזה בסדר. אם זו חורה שאת לא נותת את השם שלה, אין לומר לך כלום.