בליעה של בצל גלוי

שאלה:

נשאלתי מה הדין, אדם שעשה טוסט אם בצל גלוי. האם יותר לאכול את הפרוסה לאחר שהוציא את הבצל, או נאמר שגם הבליעה שלו אסורה?
(אני מאוד שמח באתר שלכם, שאתם גם משיבים מהר, וניכר שהעונים ת"ח גדולים, שיודעים היטב את ההלכה, ממש ישר כח, יש בזה תועלת גדולה)

תשובה:

שלום וברכה

על בליעה של אוכל ממש [בשונה מהכלים] החמירו, ויש שהחמירו עוד יותר, שאפילו לא בטל בשישים, אמנם בזה נהגו להקל.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה בנושא דומה.