בידוד קורונה- לצום יום ששי?

שאלה:

שלום להרב שליט"א,

היה לי חשיפה לאדם שנדבק בקורנה יום ששי שעבר, אני רק אעשה בדיקה מחר. כי אמרו להמתין כמה ימים, האם יש לי לצום יום ששי? אפשר שרק אקבל התוצאה ביום מוצאי שבת.

תודה
ברכה הצלחה ושלום

תשובה:

אם אתה מרגיש טוב אין שום סיבה להמנע מלצום.

בריאות איתנה!

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אפילו אם באמת יש לו קורונה, אם הוא מרגיש טוב אין כל היתר שלא לצום.
    אני הייתי אומר שאם כתוצאה מהבידוד הוא נמצא במצב רגיש (למשל פחד שמא הוא נדבק, או סתם עצם השהות בבידוד), אולי שלא יצום אבל מהסיבה הזו, לא קשור אם יש לו קורונה או לא.

  2. חלילה. דביר נאמרו בציניות. איני יודע מבטן מי יצאו ההיתרים הגורפים להקל בצום לכל מי שיש לו קורונה ואין לו תסמינים. לי אישית היה קורונה, וב"ה לא סבלתי כמעט כלום (חוץ מיום אחד בו היה לי חום מעט גבוה. ואילו היה אז צום, לא הייתי מתיר לעצמי לאכול). ורוב האנשים שאני מכיר ספרו את אותו דבר. נדיר מאד למצא כאלו שעברו את הקורונה בצורה כל כך קשה.