נישואין עם כהן

שאלה:

שלום, כבוד הרב!!
אני לצערי גרושה לאחר 5 חודשים בלבד, מאחר שאחרי שגיליתי אחרי חודשיים שבעלי לשעבר חולה נפש ומקבל 100% ביטוח לאומי ואי אפשר לחיות איתו ובהוראה של הרב שאמר שזה מקח טעות, ושאף אחד לא ידע כלום אחרי בירורים עמוקים מאוד לפני החתונה עדיף להתרגש ולא ליצר עוד המשך לכל הצרות, התגרשתי, השאלה שלי אם מותר לי להתחתן עם כהן? תודה רבה מראש, ורק בשורות טובות..

תשובה:

קביעה כזו שהקידושין היו לכתחילה מקח טעות ואין צורך אפילו בגט ומותר להנשא לכהן, היא קביעה מאוד נדירה, כמעט לא מצויה כלל, כיון שהיא תלויה בהמון גורמים, ולכן רק אם בית הדין שאצלו נערכו הגירושין קבע כך בפירוש בפסק דינו ניתן לסמוך על כך, אבל אם לא נקבע כך בפסק הדין ולכן אגב גם חייבו גט, אין להקל להנשא לכהן. מה גם, שכאשר ניתן גט, גם אם הוא ניתן רק לחומרא זו כבר שאלה של מה שנקרא "ריח הגט", כלומר גם גט כזה יש בו כדי לאסור נישואין לכהן, מחמת עצם זה שהוא ניתן.

בשורות טובות.