חובת חסיון בבית דין

שאלה:

צד ג' השתמש ללא רשות בכתבי טענות מסמכים של שני צדדים שדנו בבית דין
בעירם עם רב העיר כדי לתבוע את הצדדים עצמם בתביעה נוספת
האם הדבר מותר או יש חיסיון בנושא אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה,

ברור לי שבית דין לא העבירו את הטענות לצד ג'. ואין היתר לבית דין להוציא מידע מהנעשה בתוך חדר בית הדין. מה שנקרא בחוק האזרחי 'חסיון' בהלכה נקרא 'לשון הרע' 'הולך רכיל מגלה סוד'. בשו"ע סימן  כתוב: "ואסור לדיין לומר כשיצא מבית דין: אני הייתי מזכה, אבל חבירי רבו עלי; והעושה כן הרי הוא מכלל הולך רכיל מגלה סוד". (משלי יא, יג). וכ"ש שיהיה אסור לספר לצד ג' מה טענו הצדדים. וכאשר בא צד ג' וטוען שבתוך המסמכים של פלוני יש לי ראיות לטובתי, יכול לדרוש מבית דין שהם יעיינו במסמכים של פלוני כדי למצות את זכויותיו כמבואר בשו"ע סימן טז סעיף יד. אבל ודאי שאין היתר להעביר את הפרוטקול של בית הדין לצד ג'.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עוד בעלון המשפט גיליון מספר 41 בחובת חיסיון מול חובת עדות בבין דין.