הוצאת דייר אב בית שפוטר מהפנימיה

שאלה:

פיטרנו את אב הבית של הפנימיה, ונתנו לו חודש להתארגן ולמצא דירה אחרת. מסתבר שאין בדעתו לעזוב את הדירה בפנימיה ובנתיים הוא לא מוכן לשלם ומדבר בגנות הישיבה ורבניה מול תלמידי הישיבה.
אנחנו מבקשי לדעת האם מותר לנו לנתק את החשמל והמים מהדירה כדי להפעיל עליו לחץ לעזוב.

תשובה:

שלום וברכה,

שוכר שממשיך לדור במושכר ללא תשלום דינו כגזלן, ומותר להפעיל עליו לחצים שונים שיעזוב את המושכר. במקרה שלכם שגם לא מתכונן לשלם וגם מדבר סרה נגד הישיבה הרי הוא מזיק לישיבה ומותר לכם להוציאו בכוח, וכ"ש שמותר לנתק לו חשמל ומים כדי שיצא מהישיבה.

בהצלחה.