גידול שחת לפני השמיטה – ספיחין

שאלה:

אפשר לזרוע שחת השנה ולקצור במהלך השמיטה? מה התנאים בבקשה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה שחת הוא ככל מיני התבואה שאם הגיעו לשליש גידולם לפני השמיטה אין בזה דין ספיחין ואם נקטפו בשמיטה הם מותרים באכילה ואין בהם קדושת שביעית. אבל כמובן אסור לעשות שום מלאכה של טיפול בשחת בשנה השביעית.

לתשובות יותר מפורטות ומדוייקות לגבי מיני הגידולים השונים ועצות מקצועיות איך ניתן וכדאי לעשות לפני שמיטה, מאנשי מקצוע הבקיאים בחקלאות, הייתי מציע לך לפנות לאתר של בית המדרש אמונת אי"ש של הרב אפרתי, הם מחזיקים אנשי מקצוע שמדריכים חקלאים בכל הארץ בענין השמיטה ובכלל.