כפתורים בציצית

שאלה:

ברצוני לשאול האם מותר לתפור כפתורים ולהכניסם ללולאות בצידי הטלית קטן מבית השחי ועד למטה בכדי שיהיה מהודק על הגוף ולא יעלה עד הגרון או שזה נחשב לבגד ללא כנפות שאינו חייב בציצית. תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ע ונושאי כליו בסי' י סעי' ח יש דיון רחב אם חיבור בקרסים או כפתורים מבטל מזה שם בגד ארבע כנפות, ולכן כתב בסידור הרב לבעל התניא שמנהג העולם להמנע מכך, אמנם ניתן לעשות כפתור אחד למעלה תחת בית השחי, שכן באופן זה עדיין רוב הבגד פתוח וחייב בלי ספק בציצית, וראה ארחות רבינו ח"א עמ' לד שכך נהג החזון איש, ואדרבה, סבר שיש בזה הידור, שכך הוא יותר נחשב בגד ממש.