השכנות מספרות דברים אישיים

שאלה:

הייתי במהלך השנים האחרונות במצבים של משבר נפשי שבעקבותיו אושפזתי לאשפוזים קצרים מאד ולאחר מכן הייתי חוזרת לבית לתפקוד מלא, רב השכונה יידע 2 שכנים שלי בדבר אין לי מושג למה כי יש לי ילדים בוגרים ואם הייתי צריכה עזרה משפחתי תמכה בהם, בכל מקרה ביום יום אני אישה נורמטיבית לחלוטין מי שלא יודע בברור לא יכול לנחש, באחד הימים בשיחה אגבית עם אחת השכנות התברר לי שהעבירו לה אינפורמציה מלאה עלי ,כשבדקתי את הנושא לעומק גיליתי שאותן 2 שכנות שהרב סמך עליהן גילו את הדבר לשכנות אחרות ,עד לפרטים ממש קטנים ..כך הדבר התגלגל, אני שכנה מאד מוערכת בבינין ואף אחד לא יכל לנחש את זה לבד לולא גילו את הדבר בפרוש, אי לכך אני כועסת מאד על אותן שכנות שנתנו בהם אמון ומעלו בו ללא תועלת כלל ללא שום סיבה מוצדקת, רכילות גרדא, ואני מרגישה ששפכו את דמי וזה גרם לי להרגיש נורא איני יודעת עוד כמה שכנים יודעים ומה יודעים, ואני לא יודעת כיצד לנהוג, מצד אחד אני רוצה להעמיד את השכנות שלי במקום ולידע אותם שאני מודעת שהם מעלו באמון ושפכו את דמי ושאני מאד כועסת ולידע גם את רב השכונה שידע שאין לסמוך עליהם יותר, אבל איני יודעת מה מותר ומה אסור ומה נכון לעשות, אשמח לקבל תשובה מפורטת וברורה,
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער את העמת נפש שנגרמה לך. אין ספק שמותר לך לדאוג לכך שהדבר לא יחזור שנית. רק צריך לעשות זאת בצורה חכמה… אל "תעמידי אותן על מקומן", ממריבה לא יצא שום דבר טוב, בסופו של דבר את ממשיכה לחיות שם ואת צריכה שיהיה לך נעים עם השכנות ללא מריבות. תביעי בפניהם את הכאב, שדבר אישי שנודע להם עליך יצא החוצה וגרם לך נזק. במקביל, ניתן לפנות לרב ולספר לו את הדברים, וגם לדווח לו שיש לך משפחה תומכת. ולהסביר שנגרם להם נזק יותר מאשר תועלת.

בשורות טובות ורפואה שלמה.