החזר כספי עבור מוצר שחסר בו חלק

שאלה:

בס״ד
שלום רב
הזמנתי משחק מאתר אלי אקספרס הסיני, מסילת רכבת. הם החסירו חלק אחד ספציפי שבלעדיו הרכבת פשוט נופלת מהמסילה מה שגורם למשחק להיות בלי ערך. ביקשתי שישלחו את החלק, והם כתבו לי שכנראה המפעל של החלק הזה כבר לא מייצר אותו, הם הציעו פיצוי של הנחה במוצר אחר שאקנה מהם, אבל זה לא רלוונטי בשבילי. האם מותר לי לדרוש החזר כספי ואם כן על איזה חלק מהסכום, כל הסכום או רק על הערך של החלק שחסר?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

ניתן לדרוש ביטול מקח – לדרוש חזרה של המוצר והם יחזירו את כל הכסף.

אם אתה מעוניין רק בפיצוי עבור החלק יש להפחית את השווי של המשחק ללא החלק, ואת השאר הכסף יחזירו – לא רק את השווי של החלק, אלא כמה שווה המשחק ללא החלק ואת השאר יחזירו.

בהצלחה.

מקורות:

כאשר חסר חלק והמוצר אינו שלם ניתן לדרוש שהם ישלימו את החפץ כמבואר בשו"ע חו"מ סימן רלב סעיף א. ואם לא ניתן להשלים הרי זה מקח בטל וניתן לבטל את המקח.