הוספה על אוהל ארעי בשבת

שאלה:

בשבת מותר להוסיף על אוהל ארעי. מה הדין כאשר בא להוסיף על אוהל שנעשה בשבת בצורה של היתר, לדוגמא, אדם העמיד במקום כל שהוא שתי מיטות באופן שהמטרה לא הייתה לשים דברים תחתיהן, וגם אין למיטות מחיצות. לאחר כמה שעות בא ילד ורוצה לפרוס בין המיטות שמיכה, כך שתחת השמיכה ותחת שתי המיטות גם יחד ייווצר אוהל. האם גם בזה נאמר ההיתר של מוסיף על אוהל ארעי?

תשובה:

לכאורה ודאי אסור, שכן הרעיון הראשוני היה שמיטות אלו אינן נחשבות כלל כאוהל כיון שאינן ניתנות בשביל האויר שתחתיהן, נמצא שעכשיו נעשה כאן אוהל חדש וזה לא רק תוספת על אוהל קיים.