ברכות השחר בעמידה או בישיבה?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
איך צריך לומר ברכות השחר בישיבה או בעמידה?

תשובה:

שלום רב

ברכת אשר יצר וברכות התורה וכו' ניתן לומר בישיבה. לגבי הברכות של הלבישה והקימה – הנותן לשכוי בינה וכו', מעיקר הדין מותר לשבת, כמבואר באבודרהם בהל' תפילה ובפתיחת הפרי מגדים להל' ברכות, אולם מנהג העולם לאומרן בעמידה, כמבואר בסידור יעב"ץ ובמקור חיים לבעל החוות יאיר בסי' מו, וכן נהגו בני אשכנז, אולם הוראת המהר"ח פלאג'י [כף החיים סי' ט אות ז] היתה לאומרם בישיבה כדי שיוכל לאומרם בכוונה יתירה, ולפיכך נהגו הספרדים להקל בזה, כמבואר בשו"ת יחווה דעת ח"ה סי' ד.

שיתקבלו התפילות!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ענין מסתמא יש, חיוב ודאי אין. סיפר לי נכדו של הרב יהודה סג"ל ממנצ'סטר שסבו הגדול התארח בביתם כאן בארץ, ולילה אחד ראה אותו שקם לשירותים, לאחר צאתו, נטל ידיו, לבש את כובעו וחליפתו, לקח סידור, ובירך באמצע הלילה ובאמצע השינה כך את ברכת אשר יצר… אשרי עין ראתה זאת.