בדיקת קורונה בערב שבת

שאלה:

האם מותר לעשות בדיקת קורונה ביום שישי כאשר כנראה המעבדה תעבוד על זה בשבת? הבדיקה היא לצורך יציאה למקום נופש.

תשובה:

שלום וברכה

ענין זה נדון כבר רבות בתקופה האחרונה בין גדולי מורי הוראה, הגר"י זילברשטיין מצדד להתיר תמיד כשיש צורך לבדוק, כדי שלא יבואו לחשש סכנה, רבים אחרים אסרו, ביניהם הגרמ"ש קליין, לדעתי ביום שישי אין לבצע בדיקה אלא באופן שיש חשש להדבקה ויש צורך להודיע לאנשים ובלי שהנבדק יהיה מאומת הם לא יתייחסו כאן יש כבר חשש סכנה, אבל כאשר אין חשש כזה, אלא סתם ענין של נוחות או צורך בנופש וכדומה, יש להקדים לחמישי.