עלי תרד – תולעים

שאלה:

לכבוד הרבנים.
אני אמור להתארח הלילה ובעלת הבית הודיעה שהכינה מין מאכל עם תרד (שהרב ויא כותב שמוחזק כמאוד נגוע). אני לא בטוח שמשתמשת עם גידול מיוחד (למרות שהיא חרדית .עלו מחו"ל לפני כמה שנים). השאלה אם מותר לסמוך על שתי ספקות שמא קנתה גידול מיוחד ואם לא ,אולי ניקתה כראוי. כל זה כדי להימנע מלשאול משום שלא נעים או שבכל אופן אני חייב לשאול (ואם לא אשאל אז לא לאכול)
תודה על התשובות הבהירות תמיד.

תשובה:

אין אפשרות שהיא יודעת לנקות כרטוי עלי תרד, זה מאוד נגוע, אן זה לא מגידול מיוחד ונהגו כפי ההוראות שעל האריזה, אי אפשר לאכול, אם אתה לא בטוח שזה מגידול מיוחד, תנסה למצוא תירוץ…