וסתות

שאלה:

עקב דימום ממושך אשתי לא טבלה החודש .
האם היא צריכה לעשות את הבדיקות של הווסת של 30 31 וכו'?
כדי לדעת מתי עונתה לחודש הבא?

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי מה הכוונה בגלל דימום ממושך היא לא טבלה, האם הכוונה שהדימום נמשך יותר מחודש? משהו לא מובן. בכל מקרה נראה לי שיש לנו טעות קטנה באופן החישוב של הוסתות, את הוסתות מחשבים תמיד מתאריך תחילת הראייה האחרונה, כך שלא משנה כמה זמן היא לא טבלה, כיון שכל הזמן הזה היה דימום, אין לה מה לבדוק, שלושים יום מתחילת הראייה הזו זה העונה בינונית שלה.

אולי תסביר יותר מה היה ונראה שאנחנו מבינים אחד את השני.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אשתי ראתה בה' כסליו
    ובהמשך היו כל הזמן כתמים כך שהיא לא הצליחה לסבול
    האם אחרי 30 יום מהי כסליו יש צורך לבדוק האם קבלה מחזור ?
    או שהיא במילא אסורה ואין צורך לבדוק
    ואת הווסת הבא נתחיל לספור מהיום שהיא תראה
    או שמכיוון שהיא אסורה זה לא משנה

  2. אני רואה שאכן הבנתי את דבריך, יש כאן טעות שחשוב לשים לב אליה! את השלושים יום סופרים תמיד מתחילת ראייה אחרונה, כך שאין כל ענין לבדוק ביום השלושים עכשיו כשבלאו הכי היא אסורה, שהרי עד שתוכל לטבול בלאו הכי תגיע ראייה אחרת שממנה יש לספור את השלושים יום. אגב אם מדובר בתופעה חוזרת יש להתייעץ עם רופאת נשים.

  3. עדיין שי פהאי הבנה ביננו
    ברור שאת ה30 סופרים מהראיה החדשה ולא מהקודמת .
    אבל כשהיא תבדוק היום אולי נראה מראה שלולי הבדיקה לא היינו רואים
    ולכן אולי כדאי לבדוק כדי שיהיה דיוק ונדע מתי הגיע בדיוק הראיה האחרונה

  4. אין חיוב. נכון הדבר שאינה מותרת עד שתבדוק, שמא ראתה, אבל לעניןחישובי וסתות לא צריך לחוש, הרי אם תהיה ראייה ממש היא תראה אותה.