הניח בן מאשה אחרת האם חייבים ביבום

שאלה:

שלום כבוד הרבנים

רציתי לשאול אתכם אם איש ואישה הביאו ילדים לעולם לפני חתונה ואז התחתנו והחתן נפטר לפני שהביא ילד נוסף האם היא חייבת יבום וחליצה או לא?

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש לבעל ילדים גם מאשה אחרת אין מצוות ייבום. מצוות ייבום או חליצה חלה רק אם אין לבעל זרע בעולם לא בן ולא בת ולא נכדים. שכתוב בתורה ובן אן לו, 'אן' חסר יו"ד ודורשים חז"ל אן לו – עיין עליו אם יש לו זרע מכל מקום שהוא שיפטור את אחיו מיבום. וגם אם יש לו בן ממזר פוטר מייבום.

בהצלחה.

מקורות:

גמרא יבמות כב, ב