פניה לערכאות משפטיות

שאלה:

רכשנו דירה מקבלן דרך "מחיר למשתכן ", קיבלנו פיצוי מהחברה על 3 חודשי שכירות עקב איחור במסירת הדירה ,
במקביל מתנהל משא ומתן עם עו"ד המתמחה בעניינים אלו , המו"ו מתנהל ע"י נציג ועוד זוכים בפרויקט, והוצע לנו להשתתף במו"מ מול הקבלן לקבלת פיצוי גבוה יותר , ובאם לא יגיעו לפשרה תוגש תביעה ייצוגית מטעמם, האם מותר לנו להצטרף לתביעה ייצוגית זו ולשלם שכר טרחה לעו"ד על כך ? או שמא צריך לברר קודם כל לפניה לדין תורה ?
תודה רבה
יש לציין שהקבלן הינו חברה פרטית זכתבה במשרד מטעם המדינה במחיר למשתכן

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לך לפנות לערכאות לפני שאתה תובע בבית דין. אם הנתבע לא יופיע בבית דין בית הדין ייתן לך היתר לתבוע בערכאות.

אם יש לך חשש שהנתבע לא ירצה להתדיין בבית דין, ועד שתמתין להיתר מבית דין תפסיד את ההצטרפות שלך עם השכנים, מותר לך להצטרף לכלל הדיירים לתביעה לקבלן, אבל אתה צריך להודיע מיד לקבלן שאתה מעוניין בתביעה בבית דין ולפתוח מיד תביעה בבית דין, ואם הקבלן יגיע לדון בבית דין תבטל מידית את התביעה שלך בבית משפט.

בהצלחה.