העתקה של חלקים קטנים מעיצובים שונים

שאלה:

אדם שרוצה לפרסם את עצמו, ולא רוצה לשלם את עלות העיצוב, ולוקח מספר עיצובים של אחרים, מזה מעתיק את את ראש העיצוב, מכאן את רגל העיצוב וכן על זה הדרך, כך שיוצר לעצמו פירסום משולב ממקורות רבים – היותר?

תשובה:

שלום וברכה,

אם מעתיקים חלק קטן אין בכך איסור הפרת זכויות יוצרים. למשל, העתקה של מספר מצומצם של עמודים מספר לא מפסיד למחבר הספר, ולכן אין איסור.  על כן אם כל חלק קטן שלוקח לא מגרע מחלקו של בעל העיצוב, אין בכך איסור הלכתי. אבל צריך לברר את המציאות האם חלק קטן מעיצוב הוא דבר סחיר ופוגע במסחר של היוצר או לא. האם חלק קטן של עיצוב מורגש שנלקח מהעיצוב.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כח גדול.
    רציתי לשאול האם בנד"ד לא נאמר שבעל הפרסום הוא הבעלים של העיצוב, ולא של המעצב, כיון ששילם על הפירסום. ואם כן ההוא ישמח שיעתיקו, שאין לו פרנסה מזה העיצוב, וזה נהנה וזה לא חסר?