קיזוז כספים כדי לשלם מיסים

שאלה:

שלום,

הזמנתי חבילה מחו"ל שעליה אמור להיות מכס.
משום מה החבילה הגיעה אליי בלי לעצור במכס ויצא שלא שילמתי עליה מכס.

שאלתי היא כזו:
אני תורם מעשר וכידוע ניתן לקבל עליו החזר מס.
האם ניתן לא לבקש החזר מס על אותו הסכום ולקזז את הכסף שהייתי אמור לשלם במכס?
(אני מניח שמדובר באותו הכיס כי הכל מגיע ויוצא מקופת המדינה).

תודה רבה,
משה

תשובה:

שלום וברכה,

אתה בהחלט יכול לשלם את המס למדינה בצורה אחרת, על ידי שלא תדווח על צדקה ויגבו ממך מס גם על הכסף שהפרשת לצדקה. אבל אין עליך חובה לעשות זאת, אם המדינה לא גבו מס אתה לא חייב לרדוף אחריהם שהם יגבו ממך, אתה לא חייב להיות יותר צדיק מהחוק, ואם אי הגבייה הייתה מחמתם אין עליך חובת מס.

בהצלחה.