ספק אם נקנה הדבר

שאלה:

שלו ' וברכה לכבוד הרב,
אבקש לשאול בבקשה: נתבקשתי לעזור לזוג מבוגרים מעל גיל 90 בענין מסוים, ובעלת הבית בתור הכרת הטוב רצתה שאקבל מעיל כמעט חדש שמן הסתמא של בעלה. היא הגישה לי אותו בפניו של בעלה למדוד אותו והיה המעיל מתאים ומאוד שמחה על כך! אשר על כן הסכמתי לקחתו.
רק שלפתע הבעל שברוך השם שמתי לב שהוא צלול בדעתו אך עם זאת מדי פעם מובחן שהוא גם שוכח ולא זוכר דברים די בסיסיי'ם זרק משפט כמו : את המעיל הזה בכלל מצאתי בבית הכנסת . האישה ישר ענתה מה פתאום והובן מדבריה שקנו אותו ביחד בעבר בחנות.

א. האם יש לחשוש ראשית שבכלל הבעל לא הסכים שהמעיל ימסר על ידי האשה והיא על דעת עצמה החליטה לתתו?

ב. והאם יש לחשוש למה שהבעל אמר שמצא את המעיל בבית הכנסת?

תשובה:

שלום וברכה,

אם קיבלת מתנה בפני הבעל והבעל ראה ושתק יש כאן הסכמה מצידו. ואם הבעל לא צלול או שבזמן קבלת המעיל לא היה צלול לא ניתן לקבל מהאשה בגדים של הבעל.

אין צורך לחשוש לדברים שאמר הבעל שהמעיל נמצא בבית כנסת, כיון שהאשה מתווכחת איתו והוא הסכים. וגם אם אכן נמצא יש כאן ייאוש ושינוי רשות ויש להקל.

בהצלחה.