לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ללחוץ על המוכר לקבל הנחה

שאלה:

נכנסתי לקנות כובע פשוט בחנות. שאלתי והמוכר הראה לי כובעים במחירים שונים. את סוג הכובע שרציתי קניתי לפני שנתיי'ם בערך בין 15-20 שקלים וזה נראה לי המחיר שלו אצל הרבה חנויות אז וגם היום אם איני טועה. על כל פנים הוא מכר שם כובעים פחות או יותר מהסוג שבקשתי ב 35 שקלים ואז שאלתי אותו פעם אחת יש כובע ב 20 שקלים? והוא הצביע לי עליהם. לקחתי כובע מהם, ומכוון שהאמת, לא נראה לי שהם היו שונים במשהו מיוחד מטיב הכובעים שב 35 שקלים שאלתי תוך כדי זה בסדר?
הוא אמר "אמרת אמרת" דהיי'נו אמרת 20 אני לא אשבור לך את המילה אבל עם זאת הראה פרצוף מאוכזב. האם יש פה חשש להונאה או חמס כלשהו?

בברכה,

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא לחצת על המוכר לקבל הנחה אלא הוא הסכים בבקשה רגילה, אין בכך איסור של לא תחמוס. האיסור חל רק אם אתה מביא את לאי נעימות או שלוחצים על המוכר.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן שנט סעיף ט.