האם מותר לקנות סמארטפון לצרכי עבודה

שאלה:

שלום וברכה,
כרגע התחלתי עבודה חדשה בתכנות ורציתי להתייעץ אתכם בנוגע לקניית סמארטפון, אני מאוד מתלבט האם כדאי לקנות מצד אחד זה מאוד יקל עליי בנושאי עבודה, עם וואטצאפ ועוד אפליקציות שנצרכות לעבודה, מצד שני לא מחייבים אותי בעבודה לקנות אז השאלה שלי האם לקנות? או שההיתר הוא רק במידה והיו אומרים לי שבלי זה הם לא יקבלו אותי.,
אילו דברים אני אמור לשקול ע"מ להכריע,
תודה רבה.

תשובה:

תנסה להתחיל בלי זה, ותראה עד כמה זה חסר לך.

זה מאוד לא בריא לנפש המכשיר הזה, גם כשהוא מסונן כהלכה… כל רגע בודקים מה הגיע, והדיפדוף הזה ממש מטמטם את הדעת האנושית היפה..

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אוסיף ברשות הרבנים ,שאדם צריך לשאול את עצמו בהרבה דברים לא רק "האם מותר" אלא "האם זה רצון ה?" ישנם הרבה דברים שמותרים אך, אבינו לא רוצה בהם ואפילו לפעמים מואס בהם!! (ויש יכולת בידי האדם לענות לעצמו תשובה כנה האם ה רוצה בדבר פלוני או אלמוני,!!!!)