ברכת על נטילת ידים בבוקר

שאלה:

אם בירכתי בבוקר על נטילת ידים ואחר כך יצאתי שוב לשרותים ואני בא להתחיל להתפלל אני יברך שוב?

תשובה:

שלום וברכה

אין לברך שוב, אבל לכתחילה יש להשתדל שזה לא יקרה, יש לברך בפעם האחרונה שהולכים לשירותים לפני התפילה, ואסביר:

הראשונים נחלקו על מה מברכים על נטילת ידים בבוקר, לישטת הרא"ש זה נקיות לתפילה, ולדבריו אם הלכת שוב לשירותים, הברכה הראשונה יצאה בעצם לבטלה, אבל לשיטת הרשב"א כל יהודי בבוקר הוא ככהן המתקדש בכיור, והברכה היא על שנעשה בריה חדשה, ולדבריו הברכה היתה בסדר, לכן למעשה אין לברך שוב, אבל יש להשתדל שיהיה לכל השיטות.

מקורות:

משנה ברורה וביאור הלכה תחילת סי' ד.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. רחיצה בלי כלי הביא הבית יוסף מחלוקת גדולה אם היא מועילה להסיר רוח רעה, אבל לדינו של הרשב"א זה לא יועיל.