מי קודם בקידוש – אבא או האשה?

שאלה:

שלום!
כבוד מי קודם, כבוד ההורים או האישה?
כאשר אני מקדש על היין או בוצע מהפת בשבת למי צריך לחלק קודם, להורים או לאישה?
אשמח ממש גם למקורות..

תשובה:

שלום וברכה

בודאי כבוד ההורים קודם לכבוד האשה, שהרי גם היא מצווה בכבוד חמיה וחמותה, אבל בנושא הזה תמיד צריך לנהוג בחכמה, אם אתה מכיר את אשתך שזה מפריע לה והיא לא מבינה את זה באופן טבעי, תדברו על כך, ואם נראה לך שעדיין זה מפריע אז תתן לה קודם, שלום בית הוא דבר חשוב, ולפגוע בה בתחילת הסעודה עם ההורים זה רק יגרום למצב רוח רע, לכן כל דבר לפי ענינו, בכל הנושא הזה מה שצריך זה חוש ריח טוב איך לרצות את כולם ואיך לשמח בלי לפגוע באף אחד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אפשר גם לבצוע לאשה ולשים בצד, אח"כ לבצוע להורים ולתת, ואז לתת לאשה את מה שבצעת בשבילה בהתחלה.
    (ככה אני עושה, וזה נותן הרגשה טובה לאשה, וגם מכבד את ההורים)