כיבוד הורים – לבישת פאה כשיש להורים התנגדות

שאלה:

אני ואשתי גדלנו במשפחות שמתנגדות לחבישת פאה באופן מוחלט, עם הזמן (לאחר 5 שנות נישואין), כשהרגשתי שהדבר מפריע לי מאוד הגענו להחלטה לרכוש פאה שהיא תשמש בעיקר לבית, או ליציאות שאינם בערים שמתגוררים ההורים, ועשינו הכל כדי שההורים לא יידעו מכך כי הם עלולים לכעוס ולהצטער מאוד על כך, מנגד אנו מרגישים שההסתרה הזו אינה בריאה, ברצוני לשאול מה ראוי לעשות, האם ליידע את ההורים על כך עם כל מה שמשתמע על כך, או כדאי שדווקא להמשיך ולהסתיר תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

קשה לי לייעץ לך בענין זה, כאשר אני לא מספיק מכיר את הצורך שלכם, ואת רמת ההתנגדות של ההורים. באופן כללי, השקפת חיי היא שהסתרה זה דבר שלילי, גם בגלל שזה לא עובד ובסוף העלבון הוא פי כמה וכמה, וגם בגלל שזו לא הדרך הנכונה, לא חיים בשקר… אדם צריך לשקול רווח מול הפסד, ולהחליט אם הצורך בפאה הוא כה גדול ששווה לעמוד מול התנגדות [ואז חשוב לעשות הרבה חושבים איך להציג את הענין בצורה נכונה, ואיך לא לבוא לידי כעס ומריבה], או שזה לא שווה [והאמת היא שיש היום המון כיסויי ראש יפים, ואני כלל לא בטוח ששווה… כיבוד הורים זה דבר גדול…].

כמו כן, אינני מכיר את אשתך, יש רק נקודה שכדאי לשים לב, אני לא יודע ממי באה הדרישה הזו אצלכם, אם ממך או ממנה, אבל ככלל פאה זה דבר מאוד לא נוח, כל אשה שכשבאה הביתה דבר ראשון היא מורידה פאה ומחליפה לכיסוי ראש קל יותר, ולכן אם אתה אומר שאתם משתמשים בזה בבית, זה מעורר אצלי חשש קל, שאולי הבקשה היא מצידך, ואשתך עושה זאת כדי להיות יפה בעיניך, וזה סבל בשבילה, קודם כל פיזי, הפאה מחממת לא נוחה ולא נעימה, ושנית בעיני זה מצב לא בריא שאשה מרגישה צורך לעשות משהו לא נוח ולא נעים כדי שתחשוב שהיא יפה, משהו כאן נשמע פגום.

שוב יתכן שאני טועה בכל הפרשנות ואז עמך הסליחה אלף פעמים, אולי כוונתך רק שהיא יושבת עם זה בסעודת השבת ולכבוד שבת ולא יותר, ואז אני שוב מתנצל, אבל תנסה לבדוק עם עצמך את הענין הזה כי הוא חשוב ומהותי מאוד.

שבת שלום ומבורך.