כיבוד הורים – אב נכה ובודד

שאלה:

אבא שהוא נכה ואלמן ולבד בבית ודורש שיבואו לבקרו לעיתים קרובות האם מותר לסרב לביקור לצורך לימוד תורה שכן בכל יום יש איתו מישהו

תשובה:

שלום וברכה

קשה לי להשיב על השאלה הזו… זה מאוד תלוי כמה זמן נמצאים איתו במשך היממה, מה בדיוק הצרכים שלו, כמה אתה עצמך נמצא איתו… הרי אין ספק שהמצב שלו קשה ולא נעים, הבדידות מעיקה מאוד, ואין ספק שמצוה גדולה מאוד לבוא להיות איתו. כמובן אתה לא יכול לשעבד את כל חייך בשביל זה כי פשוט תשבר, גם אני מבין שאתם כמה אחים ואנשים נמצאים איתו, אבל ודאי יש לקחת בחשבון את הצורך ולהשתדל שיהיו לו חיים נעימים ככל שניתן. תחלקו ביניכם את הנטל, תבחנו למה אתם מסוגלים בלי לשבש את שיגרת החיים ותתייעצו עם מישהו קרוב בענין זה.

ואגב, אין צורך דוקא להיות איתו בלא לעשות שום דבר, שזה מתסכל ומעיק, ניתן גם ללמוד איתו, לעסוק איתו באיזו פעילות יוצרת, גם הוא יהנה יותר בסופו של דבר, וגם אתה לא תרגיש שאתה מכלה את זמנך לריק. הכל כמובן בהתאם לאיש ושיחו…

אין הרבה מה לעשות, בכל שלב בחיים יש את התפקיד ואת הנדרש…

שבת שלום ותזכו למצוות.