שימוש במשחה לצורך רפואי בשבת

שאלה:

שלום, קיבלתי מרופא עור משחה לטיפול בפצע שלא עובר בפנים שאני צריכה לשים פעמיים ביום בבוקר ובערב, אני משתמשת בה כבר כמה ימים וצריך להשתמש בה במשך כמה שבועות, האם גם בשבת מותר לי למרוח אותה כי זה לצורך רפואי ?

תשובה:

שלום וברכה

מריחת משחה בשבת יש בה איסור ממרח מלבד האיסור של רפואה בשבת, לכן הגם שמצד רפואה בשבת היינו מקילים בענין זה כיון שמדובר בטיפול מתמשך בעל רצף של ימים, מצד איסור ממרח זו בעיה, והעצה היא למרוח סמוך לשבת לפניה במקום בלילה, ואחר כך מיד בצאת שבת, דילוג של פעם אחת בבוקר לא יביא נזק.

רפואה שלמה.