המרת דת – מה כל כך נורא?

שאלה:

שלום רב יש לי שאלה הרי ידוע שיהודי תמיד נשאר יהודי לא משנה מה אז למה בתקופות שהמורה שלטה וחייבו את היהודים להתנצר ותעבור הטבלה למה זה היה כל כך נורא הרי הם היו בסכנת חיים וממילא פשוט הם רק נכנסים למים אז מה הייתה הבעייתיות בזה שיהודים היו מוכנים למות העיקר לא לעבור הטבלה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

האסון בהמרת דת אינו בכך שנעשים נוצרים, כי כפי שאמרת יהודי נשאר תמיד יהודי, אלא שההלכה היא שיש שלוש עבירות שאדם חייב למסור נפשו ולא לעבור עליהם, והם: עבודה זרה גילוי עריות ושפיכות דמים. בכלל איסור עבודה זרה הוא להודות באמיתותה של העבודה זרה. ממילא אדם מחוייב למסור נפש כדי לא להודות באמיתות הנצרות שהיא עבודה זרה. אדם שלא מקיים את חובתו זו עובר באיסור חמור זה.