מתנה לעובדת זרה לקראת השנה האזרחית

שאלה:

שלום וברכה לרבנים הי"ו
נוהגים בעולם לתת מתנות לקראת השנה האזרחית. האם מותר לתת לעובדת זרה שעובדת בבית של יהודי מתנה או שאסור משום ייקור עבודה זרה? ומה הדין אם היא לא עובדת ע"ז ולא מודה בה? ראיתי שמרן בשו"ע יו"ד סימן קמח ס"ה מתיר. וכן ראיתי שם בסעיף יב, שבזמן הזה הגויים אינם עובדי ע"ז אלא מעשה אבותיהם בידיהם. האם אפשר להקל בזה, בפרט שנותן מטעמים חברתיים ולא מייקור של עבודה זרה?
בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.

תשובה:

מחמת הטעמים שהזכיר כת"ר אכן נהגו להקל בזה, בפרט שיש בכך צורך כחלק מתנאי ההעסקה וזה מועיל גם לזקן, רק שאנחנו תמיד מייעצים לתת את זה לכבוד השנה האזרחית החדשה ולא לכבוד חג המולד. חגיגת השנה האזרחית אינה דתית ואינה חלק מהנושא של עבודה זרה.