החלקת שיער לאשה שאינה מכסה את הראש

שאלה:

שלום, אני ספרית במקצועי ומתעסקת בעיקר בתחום ההחלקות בעיר בני ברק, רוב הנשים שבאות אליי הינן נשים חרדיות שמקפידות על כיסוי ראש אומנם מגיעות גם נשים נשואות שאינן מכסות את ראשן האם מותר לי לעשות להן את ההחלקה או אסור הרי זה מצב מאוד מביך להגיד להן שאסור..? אם מותר מהם הטעמים ואם אסור מה הסיבות? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אני לא חושב שאת אמורה לעסוק בשאלה זו עם הבאות למספרה, הרי האיסור לגלות את שיער הראש נכון בין אם הוא חלק בין אם הוא מתולתל, הפעולה שאת עושה לא מסייעת להם לעבור על האיסור ואין לכך שום קשר, מה שכן הייתי עושה זה שיהיה אצלך שם תמיד על הקיר איזה כיתוב יפה על מעלת האשה המכסה את ראשה, אולי עלונים טובים המסבירים את חשיבות הענין בשפה נעימה, כל אדם במקום שבו הוא נמצא, בעבודה בחברה ובכלל, תמיד יכול להרבות כבוד שמים ולזכות את הרבים.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1