שור שנגח שלא על ידי הקרן

שאלה:

לילה טוב,
מה הדין כאשר שור ללא קרניים נוגח, האם אנו דנים את זה כאב של קרן או תולדה?(כלומר האם גדר נגיחה זה דווקא בקרן שבראש או גם היזק במקום של הראש)?
2.למעשה שדנים בב"ד, האם כל מקרה היזק צריך לחשוב לאיזה אב מ-4 האבות זה קשור או שיש או אבות ?

תשובה:

שלום וברכה,

הגמרא במסכת ב"ק ב, ב לומדת מהפסוק שאין נגיחה אלא בקרן, והגמרא רוצה לחלק בהו"א שאולי מדובר בקרן תלושה ולא בקרן מחוברת. ומכל זה מוכח שנגיחה שלא על ידי קרן אינה לא מוגדר כאב אלא כתולדה, ודינו שווה לשור שדחף בגופו שיש לו דין קרן.

בהצלחה.