קנסו את המנקה שייתן לי פיצוי כספי

שאלה:

השארתי חפץ פרטי שלי בחדרי שבמקום העבודה יצאתי מהחדר למשך20 דקות בזמן הזה נכנסו 2 מנקים ואחראי ניקיון לחדר כל אחד בנפרד כשהגעתי לחדר החפץ נעלם יש מצלמה בחדר אבל היא לא מכסה 100% וגם הבוס מסרב לבדוק אותה כי החברה שמנקה לוקחת אחריות על דברים כאלה
מנהל חברת הנקיון קנס את אחד הפועלים לפי "דעתו" ונתן לי את הכסף שהוא מחיר החפץ שנגנב כשהוא אומר לי בבירור מישהוא חייב לשלם על זה אבל אני לא יודע אם הוא הגנב
האם מותר לי לקחת
יש לציין שהחברה המנקה כולל הבוס אינם יהודים
האם מותר לי לקבל את הפיצוי באופן כזה

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה מקבל את הכסף מהמנהל עבודה ולא מהפועל ניקיון – יש להקל בדבר.

בהצלחה.

מקורות:

לגבות מהמנקה בעצמו היה כאן חשש גזל ואסור לגזול את הגוי. אבל מאחר ואתה גובה את החוב מהמנקה יש להקל מאחר וגם אם המנהל גנב את הגוי הרי שיש ייאוש מצד הגוי ושינוי רשות, ויתר על כן שיש הסוברים שאין חיוב השבה בגזל הגוי, ואתה לא גוזל אלא מקבל כסף שאולי גזול ויש להקל בגוי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מנהל חברת הניקיון יש לו אנטרס לפצות אותי כדי שלא יהיו תלונות על החברה שלו שיגרמו להפסקת העסקתם בחברה שלנו
    מה אכפת לי איך הוא מפצה אותי, אם הוא לוקח כדין או גוזל מהעובדים דלו כדי לפצות אותי
    אני תובע את החברה מאיפה היא מוציאה את הכסף זה בעיה של המנהל מול העובדים
    יש הסכם שאינו כתוב אבל מקובל על דני הצדדים שכל פעם שיש גניבה האחריות על חברת הנקיון

  2. אם יש אחריות של החברה מותר לך לדרוש פיצוי מהחברה ואין מניעה לקבל גם אם ברור לך שהחברה מוציאה את הפיצוי מהעובד בצורה לא כשרה, מאחר והחברה חייבת לך פיצוי מותר לך לדרוש את הזכות שלך, והעובדה שהם נוהגים שלא כדין לא קשור אליך, ראה בנתיבות סימן נח ס"ק ד.