נרות חנוכה

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה חנוכה שמח
אנחנו אשכנזים. הורי לא שומרי מצוות. אני חרדית כבר שנים רבות ברוך השם. גרה איתם בבית.
אבי נוהג להדליק את נרות החנוכה במקום עבודתו בברכה בכל יום בחנוכה. היום ספציפית הוא בבית , האם הוא יוצא ידיי חובת ההדלקה שלי או שעליו גם להדליק נרות חנוכה בברכה ?
והאם הוא יכול להדליק בשקיעה ואני בצאת הכוכבים ?
ומה לגבי אימי , היא יכולה להדליק נרות בברכה כשתחזור או במקום עבודתה או שיוצאת ידי חובת ההדלקה שלי ? למרות שכשהיא מגיעה הבייתה כבר כבו הנרות והיא לא שמעה את הברכה שלי.

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין הכלל הוא "נר איש וביתו", כלומר, די בכך שאחד מבני הבית מדליק, זה יכול להיות את ויכול להיות אבא. אלא שמנהג בני אשכנז שכל אחד מבני הבית מדליק [בדרך כלל מנהג זה הוא רק ביחס לגברים, אבל כיון שהוריך אינם דתיים זה טוב שאת מדליקה גם כשהוא מדליק]. מה שאביך מדליק בעבודה עם ברכה אינו מוצלח, כי זה לא נחשב ביתו, רק אם אוכל שם בקביעות את ארוחותיו זה נדיר שעבודה תחשב כבית, אבל לא נראה שישמע לך בענין זה כך שזה לא משנה. אמך יוצאת ידי חובה בהדלקה בבית, גם אם היא לא נמצא, אלא שכדי לצאת ידי חובת שעשה ניסים היא צריכה לשמוע ברכות במקום שהיא נמצאת, אבל שוב זה לא משנה כי היא לא בדיוק שואלת אותנו בענין זה.

חנוכה שמח.